Volgend jaar meer vuurwerk!

Verwacht geen vuurwerk uit Florida! Het is hier een heerlijke dooie boel al heeft Teleton zijn handen vol aan de restauratiewerkzaamheden van zijn Fakebookaccount. Toen hij verstoken leek te blijven van de kerstwensen, foto’s van kerstmutsen/kerstpoezen/kerstsokken/ kerstmaaltijden/kersttoetjes leek hem de timing om even digiloos door het leven te gaan, nog niet zo slecht. Maar toen de berichten over het uitstel van betaling van V&D hem bereikten, miste hij toch de mogelijkheid om al die hardwerkende en superteleurgestelde collega’s even een hart onder de riem te steken. Dus heeft hij onder de naam Telemann (by Teleton) de Facebookdraad weer opgepakt. Langzaam maar zeker sprokkelt hij al zijn oude Facebookvriendjes weer bij elkaar al moet hem van het hart dat hij daar, gezien zijn jarenlange haat/liefde verhouding met het Facebookfenomeen, ook weer niet al te veel tijd en energie insteekt. Maar wie aan komt waaien is weer van harte welkom!  Want wat blijkt? Het leven is een fucking feest, zelfs met Facebook…….

Voor wat V&D betreft: Samen ligt er hier toch voor een dikke zestig jaar aan hardwerkende V&D’ ers aan de pool en het doet je toch wat als je hoort dat het doek daar dreigt te vallen. Het bedrijf was natuurlijk al jaren in verregaande staat van ontbinding. Teleton is nog steeds dankbaar dat hij er met de eerste grote reorganisatie (sorry Herstructurering…) in de tachtiger jaren  na zo’n 20 jaar trouwe dienstmet zo’n genereuze oprotpremie moest vertrekken dat hij er nu nog bij ieder rondje dat hij in de Lazy River maakt, een big smile van op zijn gezicht krijgt. Verder denkt hij vooral met veel plezier terug aan de goede jaren die hij er heeft beleefd en de uitstekende opleiding die hij er heeft genoten en hij kan de collega’s die nu hun baan dreigen te verliezen, alleen maar troosten door te vertellen met hoeveel plezier hij nog bij andere bedrijven gewerkt heeft.

De lange boks

De Lange Boks….!

Met temperaturen die de dertig graden nog regelmatig aantikken en staalblauwe luchten met kleine witte wolkjes zit de stemming er in huize Teleton natuurlijk lekker in. En zelfs toen hij voor de Kerstshow in SeaWorld in de avonduurtjes voor de zekerheid even de lange broek aan heeft geschoten omdat de ze een kille wind uit het Noordoosten hadden voorspeld, bleef zijn humeur opperbest. Ook andere ongemakjes, zoals de eindeloze files die zich hier in de weken rond kerst vormen, neemt hij voor lief. Duizenden winkelwagens staan er het hele jaar door ongebruikt bij de Walmart op de hoek maar toen Teleton zich er deze week net voor Kerst nog even voor een vergeten boodschapje meldde, waren ze allemaal in gebruik. Maar je hoort hem niet mopperen…..

Met het oog op het naderende nieuwe jaar is Huize Teleton al weer druk in de weer met de volgende overwintering. Onze Landlord wordt een dagje ouder en dat betekent volkomen terecht dat hij zelf nog vaker en langer op zijn buitenverblijf in de Country Creek Estates wil verblijven. De vraag is dan natuurlijk wel Wat doen we dan met Teleton met de Kerst..?

Na wat passen en meten zijn we tot de slotsom gekomen dat wij, willen we hier een langere periode verblijven, moeten verkassen. Met hulp van  Floridavakantievriendin Sonja kwam Teleton in contact met Willi uit Schotland die de villa op nummer 112 uitbaat. Met hem hebben we een fijne deal gemaakt  en zo komt het dat Teleton in 2016 weer eens volop in de vaderlandsche vuurwerkfrontlinie komt te liggen en dat hij met Lidy  op 2 januari 2017 naar Florida vertrekt om pas na dat de zomertijd weer is ingegaan, terug te keren. Als dat geen fijne vooruitzichten zijn, dan weet ik het ook niet meer!

Verwacht verder vooral geen vuurwerk uit Florida. We knallen hier niet echt maar kabbelen wat in de Lazy River en knabbelen van het voortreffelijke Kerstdiner dat Sonja en Ray ons bereidden. We shoppen, soppen en moppen dat het een lieve lust is en we wachten geduldig aan de rand van de pool tot de tsunami hinderlijke toeristen die de streek hier overspoelt, weer is opgemieterd. Nog een dikke week en dan keert de rust hier weder zodat we met een gerust hart eens een dagje naar een themapark kunnen. Zo kijken wij erg uit naar het concert van De Erven Nelson… 

de erven nelson

Tot die tijd verkneukelen wij ons hier met de weerberichten uit het warme vaderland, maar wij nemen onze nieuwjaarsduik voor de zekerheid toch maar in Aquatica! Wij wensen de lezers van dit Bericht een zalig uiteinde maar hopen natuurlijk dat ze deze wens niet al te letterlijk opnemen. Graag tot volgend jaar!

weer Kissimmee

Dat zit wel goed hier met die Nieuwjaarsduik!

 

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Volgend jaar meer vuurwerk!

  1. Twan zegt:

    Gezellig en herkenbaar weer Ton.
    Wij zijn deze week nog even langs Country creek getufd toen we ons zomerverblijf op Indianpoint even gechecked hebben.
    Groeten twan

  2. Ciska zegt:

    Hier is het lente terwijl we de hertebiefstuk naar binnen werken. Het is toch jammer dat het niet koud is en er een berg sneeuw ligt. Fijn dat jullie voor 2017 een nieuw onderkomen hebben gevonden. Voor jullie ook een goed uiteinde en een mooi en vooral gezond 2016🍾

  3. dannydegraef zegt:

    Gelukkig zijn jullie in 2017 ook weer onder de pannen.Wij zien de beelden van de voorjaarsduik graag tegemoet 🏊 Fijne jaarwisseling 🍾

  4. orlando2005 zegt:

    Ton, welkom terug in FB land, ook daar is het goed toeven.
    Lekker weekje, lekker bij vrienden eten en alvast de reis voor volgend jaar regelen. Het kan zo mooi zijn.

    Veel plezier de komende week en alvast een heel goed uiteinde en een reislustig maar vooral een gezond 2016 gewenst van ons allemaal.

    Gr. Ronald

  5. Ben Zwaan zegt:

    Gek he, ben vooral geïnteresseerd in het weer na 4/1. Hoe zou dat nou komen ………

  6. Jullie vermaken je prima zo te lezen. En je bent best wel druk geweest met het herstellen van jouw fb account en het verblijf voor 2017! Ja, het kan maar beter geregeld zijn. En je hebt groot gelijk, niet knallen maar gewoon dobberen in de lazy river. Je kunt niet genoeg genieten. Fijne jaarwisseling🍾

  7. Trails zegt:

    Leuke vooruitzichten zijn dat!! Blijf genieten van alles.
    Groetjes, Renée en Jacky

  8. Japio59 zegt:

    Blijven genieten, hou vol!! Goede jaarwisseling en een gezond 2016!!

  9. theovg zegt:

    Ook van ons een goed en gezond 2016.
    Groetjes Theo en Cynthia

  10. Wat een heerlijke positieve instelling, gewoon al geboekt en geregeld voor 2017…wat een geweldige planning!
    Zalig hoor dat relaxte en wat een lol dat je je kan ergeren aan die Amerikaanse toeristen 🙂
    Fijne jaarwisseling en natuurlijk een gezond en gezellig 2016!

  11. Yvonne zegt:

    Val niet mee om het daar vol te houden zo te lezen 😉
    Veel plezier met je nieuwjaarsduik in Aquatica en een gelukkig en vooral gezond 2016 !!

  12. Hannie zegt:

    Jullie laten er geen gras over groeien, nu al verblijf voor 2017 geregeld!
    Waarom gaan jullie pas in januari?
    Jullie boffen echt met de hoge temperaturen. Ik ben jaloers.
    Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

  13. José zegt:

    Ik kan me voorstellen dat het gebeuren bij V&D jullie aan het hart gaat, hebben toch jullie ziel en zaligheid daar liggen, vooral Lidy met haar vele dienstjaren. Zoiets wil je ook op de voet blijven volgen. Ben benieuwd hoelang wij het als “conculega’s” gaan volhouden.
    Wat heerlijk dat er voor jullie werd gekookt met kerst, hebben jullie goed geregeld🍷🍽🍤.
    Vertoeven op nr. 110 is ook niet verkeerd hoor, en…….je hebt wel leuke buren😀. Fijne jaarwisseling in de warme zon.

  14. Heerlijk die temperaturen! Het wordt wel een stuk frisser zo te zien, maar alsnog erg fijn!
    Hier ook erg zacht, mij hoor je niet klagen 😉
    Tja, die V&D, zo zonde, maar het verbaast me ook niet echt, zijn niet echt met hun tijd meegegaan natuurlijk. Lekker dat de plannen voor volgend jaar ook weer zijn gemaakt.
    Veel plezier nog, en een fijne jaarwisseling!

  15. Anita zegt:

    Heerlijk die temperaturen en wij wachten mooi af tot alle kerstliedjes op de radio’s gestopt zijn en alle hinderlijke toeristen weer naar huis zijn, haha. Maar ben toch wel licht jaloers hoor, heerlijk om zo te genieten. Geweldig om nu al plannen te kunnen maken voor 2017. Fijne jaarwisseling!

  16. Ruud zegt:

    Het is hier inderdaad geweldig weer. Wij zijn 4 keer in de zomer geweest maar de temperatuur nu is net als in juli/augustus. De luchtvochtigheid is alleen veel lager. Wij genieten ook volop.
    Waren jullie vandaag toevallig in de Florida Mall en zaten buiten bij het DIning Pavilion wat te eten????

Reacties zijn gesloten.