Raad van Toezicht maakt einde aan Teleton’s Weekbericht

De Raad van Toezicht van WordPress heeft een einde gemaakt aan Teleton’s Weekbericht. Woordvoerder R. van Tusschen maakte dit in een korte verklaring bekend. Boze lezers hadden zich  al geruime tijd beklaagd over het onregelmatig verschijnen, de onderwerpen en de bijbehorende foto’s in het Weekbericht. De Raad van Toezicht gaf na enig aandringen toe dat er  waarschijnlijk ook al jaren sprake  is van mismanagement, incompetentie, zelf-verrijking en corruptie.

Incompetentie en mismanagement

Vooral het onregelmatig verschijnen was veel lezers een doorn in het oog. Ging men op maandagmorgen in alle vroegte op pad om voor aanvang van de werkzaamheden Teleton’s Weekbericht te lezen, bleek het weer eens nergens over te gaan. Of erger nog; er was helemaal geen Weekbericht! Van Tusschen sprak over een onhoudbare situatie en een schande voor Bloggend Nederland.

Ook over de kwaliteit van de informatie stroomden de klachten binnen. Teleton zou incompetent zijn en het verschil niet weten tussen bruine benen en bonen. De Braziliaanse Ambassade zou een onderzoek ingesteld te hebben omdat Teleton zich denigrerend  uitgelaten heeft over de  busladingen billen en borsten die zich over de themaparken zouden verspreiden. Zulke informatie zet de argeloze bezoekers op het verkeerde been en het wekt ook geen goede verwachtingen. Bovendien trekt het ook een soort toeristen aan die ze in Florida liever kwijt dan rijk zijn.

Het spaarzaam gebruik of somtijds totaal ontbreken van foto’s in Teleton’s Weekbericht was vele abonnees al lang een gruwel. Wat is er nu op tegen om zo af en toe eens een leuke foto van een zonsop- of ondergang te plaatsen? Of van een smakelijke maaltijd? Of voelt de heer Teleton zich daar misschien te goed voor? Andere lezers bleken de regelmatig terugkerende Vrolijke Vakantievoetjes meer dan zat te zijn en lieten de Raad weten daar geen trek meer in te hebben. Op de vraag of de Raad van Toezicht hier niet veel eerder had moeten ingrijpen, liet de heer R. van Tusschen laconiek weten dat ze bij Teleton al geruime tijd geen voet meer aan de grond kregen als het om afbeeldingen ging. “Kennelijk was de witbalans van de man geheel verstoord”.

Corruptie en zelfverrijking

Er zijn sterke geruchten dat de heer Teleton te nauwe banden onderhield met het bedrijfs-leven en dat hij zich ter plekke liet fêteren op buffetten en schranspartijen waarbij hij zich bijvoorbeeld meerdere keren te buiten gegaan zou zijn aan overmatig pizza- en spareribs gebruik. De naam van ene CiCi ( een maffioso die onder de dekmantel van een keten buffet-restaurants  klein geld groot zou wassen) is hierbij meerdere malen gevallen. Inmiddels blijkt dat Teleton ook verschillende keren in een louche Chinees eethuis gesignaleerd zou zijn, waar hij ook weer voor onwaarschijnlijk lage bedragen gebruik van het buffet maakte. En dat terwijl hij de argeloze lezers diets wil maken dat hij de hele dag alleen maar calorieën en bruine bonen zou lopen te tellen.

Naar sponsoring door de themaparken SeaWorld en Busch Gardens wordt nader onder-zoek gedaan. Met zijn praatjes over de prachtige versieringen en de gezellige kerstsfeer lokt Teleton de argeloze vakantieganger naar binnen terwijl het bewijsmateriaal in de vorm van foto’s nagenoeg ontbreekt en men andere blogs moet raadplegen. Zo werd er in verschillende Weekberichten geschreven over de reuzenorca Tillikum die (hoe opvallend) net op het moment suprême weer onder water bleek te zitten.

Ook de wervende praatjes over het Waterpark Aquatica hebben tot vragen van abonnees geleid. Op een maandag heeft een aantal lezers daar een speurtocht naar Teleton gehouden maar er bleek in het hele park niemand met die naam aanwezig te zijn….. Op de vraag of Teleton überhaupt wel bestaat, liet de heer van Tusschen weten hier geen commentaar op te kunnen geven. “Voor alternatieve blogs over Florida biedt WordPress voldoende alternatieven” zo besloot hij zijn verklaring.

Via zijn Facebookpagina heeft Teleton (who ever he may be) laten weten dat hij de beschuldigingen teleologisch, infaam en abject vindt. Inhoudelijk is hij er zelf tot nu toe niet op ingegaan. In het huis aan de Country Creek 100 zijn de lamellen gesloten. Als laatste teken van leven kreeg de heer R. van Tusschen per mail nog een kerstgroet van de kennelijk op dat moment nog niets vermoedende familie Teleton, welke hierbij wordt afgebeeld. Verder is van hen niets meer vernomen. Elk spoor ontbreekt en het is maar de vraag of ze ooit weer boven water komen……..

Happy Holidays

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op Raad van Toezicht maakt einde aan Teleton’s Weekbericht

  1. Ciska zegt:

    Wat een heerlijk verhaal😃deze lezer is uiterst content met de inhoud keep up the good work!

  2. Cant51 zegt:

    Weer een heerlijk verhaal, en ik hoop dat de raad van toezicht tot inkeer komt en het weekbericht gewoon weer verschijnt, en zoals Ciska al schreef keep up the good work!!!

  3. Wanneer breng je het in boekvorm uit? Zou een super leuk kerstcadeau zijn!!!
    Totaal geen blogger maar werkelijk een uitstekende columnist!!!

  4. Dolly zegt:

    Ondanks deze negatieve geluiden blijf ik uitkijken naar ieder weekbericht. Als de Raad van Bestuur besluit om het weekovericht te sluiten, zullen we in actie komen. Geniet van de feestdagen.

  5. Sylvia zegt:

    Haha, ik ben weer gerustgesteld 🙂

  6. orlando2005 zegt:

    Hoe verzin je het Ton, of bestaat die ook niet. Al met al gaat het weer nergens over, maar dat weten we inmiddels wel.

    Gr. Ronald

  7. marita zegt:

    Maakt niet uit hoe vaak de blogs verschijnen, als ze maar komen. En ook de raad van toezicht neemt wel eens verkeerde besluiten. Blijf ons verrassen

  8. Karla zegt:

    Is er al een internationaal opsproingsbevel uitgevaardigd? 😜

  9. barkies zegt:

    Was even spannend of er een goed einde zou volgen, maar we zijn redelijk gerustgesteld dat Teleton vast wel weer wat van zich laat horen.

  10. Man het is weer genieten, waar haal je het weg !!!
    Two thumbs up!!

  11. Of het nu weer nergens over gaat of juist wel, het is altijd weer een mooi verhaal om te lezen dus wat ons betreft mogen er in de toekomst nog veel nieuwe edities verschijnen. Voor foto’s van zonsopgangen/zonsondergangen, orca’s en parades, welke overigens ook graag voor fotoalbums ‘geleend’ schijnen te worden, kan men op diverse andere blogs terecht, ja toch ? 😉

    Maar dat nummer 100 nu geheel verlaten is, dat baart mij toch wel zorgen…….

  12. Aggie zegt:

    I will miss you when you’re gone…
    Ik geniet altijd weer van je mooie verhalen, maak er nog vele mee, is het advies!

    Enjoy!!

  13. Ina en Arjan zegt:

    Moeten we met spoed terugkeren ?

  14. benlieke zegt:

    Maakte me zorgen om de radiostilte. Maak me nu zorgen of dit grappig, maar serieus bedoeld is.

  15. Ellen zegt:

    R.v.Tusschen? Ge-wel-dig!! Groeten uit Z-Florida en fijne Kerstdagen.

  16. José zegt:

    Ohh, gelukkig daar ben je weer. Ik begon al afkick verschijnselen te krijgen. Geniet van al het leuks en lekkers daar!!!

  17. Danny zegt:

    Ik begon mij ook al zorgen te maken, na vele jaren lid te zijn van het “weekbericht” en ten alle tijden netjes deze op de maandagochtend op de deurmat ligt bleef het jongstleden maandag angstvallend leeg op de deurmat…ook niet de dinsdagochtend …geen enkel teken van leven vanuit Country Creek de zorgen en ongerustheid stapelden zich op …. Maar gelukkig de woensdag gehakt dag kwam de verlate editie toch boven water met enige uitleg omtrent de vertraging waar nu achter de schermen flink wordt gewerkt om herhaling te voorkomen en de gestelde aflevertijden niet te overschreden alsmede de abonnees niet in grote zorgen te laten verkeren….ps ik denk dat ik namens alle leden mag spreken …als ik een stripboek wil lezen pak ik de Kuifje wel…ipv het Weekbericht….

  18. tilikum2012 zegt:

    Ik wacht wel op de CIA en FBI. Reuzen orca? Geweldige bijnaam!!Hoe verzin je het

  19. cindy1969 zegt:

    Hahaha geweldig verhaal weer! Was vanmorgen even te veel om te lezen voor aanvang werk, dus nu maar gedaan, op mijn gemakkie. Was heerlijk leesvoer. In ieder geval fijn weer wat te horen 🙂

  20. Yvonne zegt:

    Nog fff, dan sta je op de “most wanted list”;-)

Reacties zijn gesloten.