Wij vermaken ons wel een beetje……

Wij zijn inmiddels volledig aangepast aan het snowbirdbestaan en uitstekend in staat de boel de boel te laten. Indien nodig laten wij God’s water rijkelijk over God’s akkertje stromenBILD1556 en als de boeren willen dorsen, dan gaan ze hun goddelijke gang maar. Gaan wij normaal des maandags (ijs en weder dienende) naar Aquatica, deze week schoot dat er bij in. Waarom zijn wij al lang weer vergeten, maar wij zullen wel iets anders heel belangrijks te doen hebben gehad, zoals relaxen, shoppen of moppen. Gezien de zeer zomerse temperaturen die werden voorspeld, sjorden wij op dees donderdag de zwemspullen maar aan en spoedden we ons onder een staalblauwe lucht zonder ook maar één wit wolkje, naar ons favoriete water-park.

Daar aangekomen bleek dat de animo niet BILD1561zo heel groot was zodat Teleton het ganse golfslagbad voor zich alleen had. Voor die lezers die gewend zijn, zelfs als ze hier niet lijfelijk aanwezig zijn, drie maal daags de lokale temperatuur met een door het KNMI geijkte thermometer te controleren om deze per Facebook met het kleumende klootjesvolk in ons  kikkerlandje te communiceren: de watertemperatuur bedroeg 27 graden en was gelijk aan die van de lucht rond een uur of half elf in de ochtend! Voor ons vandaag geen betonnen pooldeck met een sjofele sanseveria maar een heerlijk koel, schoon, hagel-wit aangeharkt strand met parkietenzand en een heusche palmboom voor de broodnodige verkoeling! Wij zaten in de Cutback Cove en jullie moeten de enige echte vrolijke vakantievoetjes hebben. Van Teleton!

BILD1568Terwijl zich in de loop van de dag de kleine witte wolkjes aan de staalblauwe lucht aftekenden, zag Teleton ze binnenkomen: De 5 Beetjes! Zes volle bussen Braziliaanse bruine benen, borsten en billen! En dat paradeerde allemaal door de Cutback Cove. De ene string was al kleiner dan de andere en allemaal speelden ze billetje-billetje terwijl het topje meer voor balletje-balletje ging. Teleton zou dat allemaal niet gezien hebben als hij vandaag zijn nieuw aangeschafte waterdichte Casiohorloge niet had omgehad. De meisjes hadden kennelijk geen flauw idee hoe laat het was, maar Teleton wist het tot op de seconde nauwkeurig. En dat nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door Cutback Cove want om de haverklap stond er weer een bruine Braziliaanse beauty aan het voeteneind van Teleton’s stretcher. “Excuse me sir, do you know the time….?” Teleton veinsde iedere keer weer uit een diepe slaap te ontwaken, wreef zich nog eens in de ogen en monsterde het strakke silhouet dat scherp tegen de zon afstak,  alvorens zijn horloge te raadplegen en het meisje de gevraagde informatie te verstrekken. “Thank you very much sir, and have a nice day…..” glimlachten ze dankbaar. “Ja, ja…..dat zit wel goed meisje…”, bromde Teleton.

Voor het avondmaal wipten wij nog even bij de firma Aldi aan omdat daar de bruine bonen het aantrekkelijkst geprijsd zijn. Zoals bekend schrijft het befaamde Teletondieet voor, dat er minstens één maal per week onbeperkt bonen gegeten worden. Het kostte even wat moeite om hier uit te vogelen welke bonen het dichtst bij onze eigen vertrouwde  Bartje-bid-niet-veur-bruun’-boon’ komen, maar we weten het nu hoor. De Pintoboon! En dan kopen wij daar mager gehakt en een zakje chilipoeder bij. “Mild” past het beste bij ons maar dan nog biggelen de bittere tranen bij ieder hap over onze wangen……O, moeder…wat is het heet!

Omdat we hier nog wel een poosje blijven, besloten we eens gek te doen en mikten we drie blikjes Pintobonen en evenzovele zakjes chilipoeder in ons karretje. Wij zullen die gasten van de Aldi eens een poepie laten ruiken, dachten we nog. Eenmaal bij de kassa realiseerden we ons dat wat meer bescheidenheid ons zou sieren. Voor ons taste een Latijns Amerikaanse vader met veel gekreun twaalf traytjes met ieder 24 blikjes Pintobonen op de lopende band. Intuïtief voelde Teleton aan dat hij, zeker gezien de twee grote balen uien die nog in het karretje lagen, maar beter op veilige afstand kon blijven…..

BILD1573En zo komt het, trouwe lezers van Teleton’s Week-bericht dat, ondanks de vreemde mannen met een wildwaterbaan, (let op de aardige woordspeling!) de uitgestelde lancering van de Orion en de steeds sterker wordende dollar, de stemming er in huize Teleton nog altoos lekker in zit. Het aantal lezers van dit op onregelmatige tijden verschijnende Weekbericht en de gezellige reacties, helpen daar natuurlijk aan mee. Onnodig te zeggen dat wij voornemens zijn gewoon op dezelfde voet verder te gaan. Mochten wij onverhoopt toch weer eens ( n) iets te melden hebben, dan zullen wij dat zeker doen. Voor nu wensen wij al onze lezers een gezellige Sinterklaasviering en een heerlijk weekend!

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wij vermaken ons wel een beetje……

  1. theovg zegt:

    Het water is daar inderdaad warmer als bij ons in de pool, maar hij gaat omhoog.

  2. tilikum2012 zegt:

    Die Brazilianen met hun billetje billetje en balletje balletje zijn in grote getale aanwezig Ton. Dus ik zou elke dag eens gaan kijken.

  3. Cant51 zegt:

    Gelukkig was voor ons was er weer BBBBB te zien, leverde weer een fijne Blog op :-), genieten jullie maar fijn verder !

  4. Wauw wat een rust…tot op zekere hoogte dan natuurlijk Hahaha, Het valt me wel op dat zodra de Braziliaanse meisjes een zekere leeftijd hebben behaald dat het wat minder goed gesteld is met de slanke lijn 🙂

  5. Ciska zegt:

    Het klinkt weer heerlijk relaxed😄 met al die bonen gaan de darmen wel rommelen he😆 jullie ook een heel fijn weekend en een fijne Sinterklaas in de warmte😄

  6. Weer heerlijk relaxed, een heerlijk blog Ton!!

  7. elolivier zegt:

    Dus het gaat wel een Beetje goed daar?

  8. cindy1969 zegt:

    Dat was een mooie dagje zwemmen en zonnen! En oei, die bonen… Haha! Jullie ook een fijne sinterklaasviering in het prachtige Florida!

  9. Sylvia zegt:

    Lekker weertje zeg!!!! Aldi in Florida, moe nie gekker worre!

  10. yvonne zegt:

    Stralend weer en genieten van winterse kost ,ik ben er helemaal van in de bonen.

  11. Aggie zegt:

    Dat ziet er allemaal niet verkeerd uit. Wat is het daar toch heerlijk vertoeven, geniet er maar lekker van en houd de stemming erin.

    Enjoy!!

  12. minneke zegt:

    Heerlijk die temperaturen. Hou ze nog een beetje vast tot wij er zijn….

  13. Wat een week weer, heerlijke temperaturen, strakke dames from Brasil en bonen. Het leven hoeft inderdaad niet zo ingewikkeld te zijn. Hou vol!

  14. Anita zegt:

    Geniet lekker thuis van de 3 B’s, Blikken Bruine Bonen!

  15. José zegt:

    Dat is toch wel afzien he met die BBBBBtjes, maar goed dat je bij de⌚️ tijd bent dan kan d’r niets gebeuren. Relax lekker verder in de zon en bij de pool, doen wij ook maar dan bij de kachel🔥

  16. Yvonne zegt:

    Best wel uit te houden zo met die temperaturen;-)
    Succes met de bonen;-(
    Grtz.Yvonne

Reacties zijn gesloten.